Bungalow

Camping

Cruise

Deals

Hotel

Last-Minute

Rondreis

Vakantiehuis

Vliegtickets

Weekendje-Weg

Wintersport

Zonvakantie

ShareBoekvrij Spanje

Spanje


Spanje is al jaren één van de populairste vakantielanden onder de Nederlandse en Belgische toeristen. Het massatoerisme zoals we dat tegenwoordig in zoveel landen in Europa kennen is feitelijk in Spanje ontstaan toen de Spaanse costa's in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw zich rap tempo vol lieten stromen met toeristen. De manier waarop het toerisme zich toen ontwikkeld heeft zorgt voor de meest populaire kustgebieden nog steeds voor een imago van betonnen vakantiedorpen waar de echte Spaanse sfeer al jaren geleden plaats heeft gemaakt voor massale hotels, toeristenwinkeltjes en restaurants waar de maaltijden weinig met de authentieke Spaanse keuken te maken hebben. Inmiddels lijkt men in Spanje te beseffen dat naast het massatoerisme er volop interesse is voor de authentieke kant van het Iberische land. Steeds meer toeristen zoeken dan ook de rustigere plaatsen op waar men nog echt kan genieten van het echte leven in Spanje.

Bezienswaardigheden Toerisme

Verreweg de populairste gebieden van Spanje zijn de Costa Brava, Costa del Maresme, en Costa Dorada in het oosten en de Costa del Sol in het zuiden. De laatste jaren begint ook de Costa de la Luz in het zuiden aan de Atlantische Oceaan steeds belangrijker te worden. Langs de meeste costa's worden in hoog tempo grote hotel- en appartementencomplexen gebouwd. Alleen langs de Costa de la Luz wordt dit door de overheid nog enigszins tegengehouden, aangezien hier ook het prachtige en grootste natuurpark van Europa, de Coto Doñana ligt. Hier overwinteren jaarlijks miljoenen vogels. De winter van 1999 was dusdanig droog, dat het moerasgebied vrijwel totaal opgedroogd is, en de vogels nu naar andere gebieden zijn vertrokken.
Natuurlijk heeft Spanje ook een rijke culturele historie. Dit is vooral terug te vinden in de vele prachtige steden, die Spanje rijk is. Zo zijn steden als Sevilla en Córdoba in Andalucia en Barcelona zeer populair onder toeristen die meer willen zien dan alleen zee en strand. Spanje kent verder de nodige hoogvlakten. De hoogste bergen bevinden zich in de Pyreneeën in het noorden en de Sierra Nevada in het zuiden, waar de Mulhacén met z'n 3.482 meter de hoogste berg van het Iberisch Schiereiland is.